Ottmar Hitzfeld bevallotta, hogy alaposan kielemezte a tavalyi konföderációs kupa elődöntőjét, melyen a Team USA fegyelmezett, pontosan kivitelezett játékával megszakította a hispánok 368468 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát. Persze sok választása nem volt a német szuperedzőnek, hiszen az utóbbi években nem nagyon volt olyan csapat a miénken kívül, amelyiknek sikerült volna lealázni Xaviékat. Ottmar mester úgy jellemezte Bob Bradley playbookját, mely a védelem középen történő megerősítésére helyezte a hangsúlyt, hogy nem tökéletes, de az egyetlen esély arra, hogy egy gyengébb csapat legyőzze a világ (egyik) legjobb csapatát. Gratulálunk Svájcnak, az ilyen munkát megbecsüljük!

8 komment

Címkék: svájc csoportkör h csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://teamusa.blog.hu/api/trackback/id/tr52089317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paradoxon88 2010.06.17. 16:49:29

:D Kár, hogy Karl Rappan már a '30-as években megalkotta az ún. Svájci reteszt ( a későbbi catenaccio alapja).

Hmm, ezt (sem) a boldogulni nem tudó, ezért kivándorló európaiak (= amerikaiak) találták ki.
Nem baj, azért az Angolok nem tudtak nyerni, ami nagy szó.

Bedinger · http://teamusa.blog.hu 2010.06.17. 17:02:11

@Paradoxon88: A verrou egy 5-4-1 volt söprögetővel (kép: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/Catenaccio.png), ez egy egészen más szisztéma. Nem minden védekező rendszer arról szól, hogy bekkelünk ezerrel, és nem minden bekkelős szisztéma katenaccsó. A svájci retesz a széleket 8is) lezárta keményen, itt erről nem volt szó, szűken helyezkedett a négy védő, és a fedezetsor is.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.06.17. 21:33:29

@Paradoxon88: Ember, te mennyire sötét vagy. Az amerikaiakat kivándorló európaiaknak titulálni a jelen időben olyan, mint a magyarokat lovasnomád népnek tartani. :)

Brigi \"B. A.\" főnöke 2010.06.18. 00:40:20

"Ottmar Hitzfeld bevallotta, hogy alaposan kielemezte a tavalyi konföderációs kupa elődöntőjét, melyen a Team USA fegyelmezett, pontosan kivitelezett játékával megszakította a hispánok 368468 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát."

Százezermilliószor mondtam már, hogy ne túlozzatok!

Paradoxon88 2010.06.18. 10:50:08

@Bedinger: Te miről beszélsz? Ki mondta, hogy Svájci rendszert vagy catenacciót játszottak? Magyar nyelv, értelmezés.
Azt írtam, azt a rendszert (amit Svájc játszott a spanyolok ellen) nem az USA találta ki, hanem az alapokat lerakta Karl Rappan (Svájci retesz néven), majd abból "kifejlődött" a catenaccio, amiből merített az USA és Svájc is.
Szerintem nem olyan bonyolult megérteni.

@Vészmadár: Mesélj, ki amerikai, és mitől az, ami. (azon kívül, hogy boldogulni nem tudó kivándorló európaiak leszármazottja, vagy egyéb kontinensekről bevándorolt). Aki ott őshonos, arra ugye nem mondják, hogy amerikai, ő indián.

Mert a magyarokat, a magyarságok számtalan identitásképző esemény-körülmény határozza meg. Mond el, ha te nem vagy ennyire sötét, hogy mitől amerikai az amerikai.

Bedinger · http://teamusa.blog.hu 2010.06.18. 11:22:33

@Paradoxon88: Úgy tűnik, Te küzdesz szövegértelmezési problémákkal, ugyanis leírtam, bár nem ezekkel a szavakkal, hogy ennek a rendszernek nem sok köze van a svájci reteszhez meg a katenaccsóhoz. NEM MINDEN VÉDEKEZŐ RENDSZER A KATENACCSÓRA MEGY VISSZA.

Paradoxon88 2010.06.18. 14:06:58

@Bedinger: Szerintem meg minden védekezésre építő rendszer alapjaiban benne van. (nem, nem egyenlő a catenaccioval (és főleg nem egyenlő a svájci retesszel) minden mai védekező rendszer, sőt. De az alapjaiban mindnek benne van.
süti beállítások módosítása