Nem túlzás kijelenteni, hogy játékosaink a nemzetközi szaksajtó kedvencei. Minden futballista-sztereotípiával ellentétben könnyű velük riportot készíteni, szívesen válaszolnak a kérdésekre, és jól érthető, elmés válaszokkal elégítik ki a firkászok kíváncsiságát. És nem csak angolul! Spanyolul, németül, hollandul beszélő játékosokkal is rendelkezünk - el tudná ezt képzelni valaki mondjuk az angol válogatottról? Jó, nem nagyon mennek külföldre, de ha mégis, pár szó elmakogásánál többre nem nagyon teszi őket képessé erősen leszabályozott intelligenciájuk.

Korábban már említettük, hogy legtöbb játékosunk járt egyetemre. Nos, a legtöbb amerikai felsőoktatási intézmény színvonala elmarad mondjuk a magyarországi iskolákétól (bár azok elég határozott színvonaleséssel már megkezdték a közelítést), de aki soccert játszik egy amerikai egyetemen, az vélhetően nem veszi készpénznek, hogy abból kényelmesen meg is tud élni. Így a futballisták "rákényszerülnek", hogy képezzék magukat, és nyilván nem tudományos értekezéseikkel fogják felhívni magukra a figyelmet, de legalább értelmes emberekként diplomáznak.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teamusa.blog.hu/api/trackback/id/tr412098637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stars7726 2010.06.21. 20:24:28

az USA ban szerzett diplomát,bárhol elfogadják a világon,míg a magyar diplomát,szinte alig vhol.
az amerikaiaknak a génjeikben van a küzdeni akarás,a legjobbnak lenni.ezt az élet bármely területére lehet érteni, nemcsak a focira.

jjtiller · http://bowl.hu/ 2010.06.21. 22:52:32

Tekintve hogy az Államokban kismillió egyetem, főiskola, junior college, community college és akadémia van szemben magyar helyzettel, a két ország oktatási színvonalát összevetni óriási hülyeség :) Egy útszéli JuCo-nál természetesen jóval többet ér egy Corvinuson szerzett diploma, de a Harvard, Northwestern, Stanford, stb-stb. nagyokkal meg az itthoniak nem igen vehetik fel a versenyt. Ahogy pl. a UCLA-vel sem, egyik szeretett egyetememmel, ahol három jenki is rúgta a labdát a jelenlegi keretből :) Egy szó, mint száz, ne menjünk bele értelmetlen általánosításokba, az amerikai játékosok a megszokott világjáró turistáikhoz képest tényleg meglepően intelligensen nyilatkoznak :)
süti beállítások módosítása