Philadelphiában kiváló hangulatú előadással búcsúzott csapatunk az Államoktól, így jó szájízzel kezdheti meg a dél-afrikai turnét. Pennsylvaniában ugyan a törökök szerezték meg a vezetést Arda Turan révén - itt kissé szellős volt a védelem -, de a második félidőben két remekbe szabott góllal a "Yanks" behúzta a győzelmet. A mérkőzés két legszebb jelenetének végén Donovan osztott ki asszisztokat Altidore-nak és Dempsey-nek, akik igazolták Bradley mesternek, hogy az ő párosukkal kell nekivágni ennek a tornának. Ezen a napon hátul is összeszedettebb volt a társaság - más fázisba érkezett tehát a csapat felkészülése, meg leginkább a coach kipucolta a használhatatlan elemeket a defense-ből.

14 komment

Címkék: videó donovan dempsey altidore

A bejegyzés trackback címe:

https://teamusa.blog.hu/api/trackback/id/tr872042717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jenkifoci 2010.05.30. 18:07:41

Altidore megkerülős csele élményszámba ment. Ennyit arról, hogy csak fizikai ereje van. Na ilyet biztos nem tud az angolok tankja, Heskey :)))

Az első gól előtt Findley labdakezelése és indítása pedig zsenális volt, ahogy Donovan passza is.

romesz 2010.05.30. 21:47:03

Egy masik magyar blogon fikaztak az amcsikat, hogy nem tudnak focizni. Gondolom most persze hiaba mondanank, hogy tudnak ezek :)

petergriffin 2010.05.30. 23:13:28

milyen altidore-demspey párosról beszélsz?? nézted te egyáltalán a meccset? dempsey az első félidőben (sőt az egész meccsen) fáradtan mozgott, nyilván benne volt az intenzív camp. de amikor a gólt lőtte a 2. félidőben már a középpályán játszott!! a védelem az egész meccsen bizonytalan volt. reméljük gooch jól lesz a vb-re. spector és feilhaber leszerepelt. cherondolo ha nem csinál valami nagyobb hülyeséget az ausszik ellen akkor kezdeni a fog a vb-n.clark szintén nem játszott jól, de ő ha minden igaz kezdeni fog az angolok ellen mert védekezni tud. torresről, findleyről vagy holdenről említést sem teszel? ha valamit nem tudsz kedves szerző kolléga nyugodtan írj emailt, szivesen válaszolok.

Bedinger · http://teamusa.blog.hu 2010.05.30. 23:49:41

@petergriffin: Képzeld, épp egy elbaszott jó NST-torna után feküdtem félholtan, amikor a meccs ment, így később valóban csak összefoglalót láttam. A csatárt a gólja minősíti, ezért emeltem ki a két gólszerző párosát. A védelem a cseh meccsen mutatott katasztrófához képest volt összeszedettebb, de ezt írtam, amúgy egy katyvasz az egész, előttük az angolok ellen Holden, Clark, Bradley, Donovan - Dempsey - Altidore hatost várok.

betaberta 2010.05.31. 00:52:59

@Bedinger:

NST-torna? azmiaz?

kapitalista 2010.05.31. 03:12:14

Ha magyar cikket irsz, legyszives irj magyarul.A puttonyom tele van az index irasaival ahol a firkaszok keverik az angol es magyar szavakat mert azt hiszik igy muveltebbnek latszanak.Anyanyelv csak egy van es en buszke vagyok arra ,hogy tobb mint 30 eve elek az USA-ban de kenterbe verlek benneteket az anyanyelvemet illetoen.Nem akarok senkit megserteni de apoljatok a nyelvet, ne gyilkoljatok

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.05.31. 03:57:14

@kapitalista: Akkor ugye neked se lenne túl nehéz kiválasztani egy magyar bilcsikiosztást a számítógépeden és azt használni a magyar nyelven történő íráshoz?
Ott van az, csak kicsit keresgélni kell, ha meg nem kerülne mégse elő, hipp-hopp előásható, telepíthető az internetről.
Megsérteni természetesen nem akarlak ezzel, de a magam részéről kissé röstelleném a hiányát, pláne ilyen megjegyzések kapcsán. Kissé rontja a hozzászólás hitelét.
Úgy egyébként, ettől az egy apróságtól eltekintve, teljesen igazad van.

kapitalista 2010.05.31. 05:43:47

@Vérnűsző Barom:
Tudod az en koromban orulok,ha a szamitogepemen az angol abc-vel mukodik a dolog foleg amikor mindig ezt hasznalom.A hozzaszolasom csak azert tortent mert szerintem Lorince Lajos propellerkent forog a sirjaban, ha meg egyaltalan valaki emlekszik ra.

Bedinger · http://teamusa.blog.hu 2010.05.31. 08:31:52

@kapitalista: Az "assziszt", a "coach" és a "defense" itt stilisztikai jelleggel bír, mivel ez egy szurkolói blog - bár ez az általad is említett "nyelvrombolás" miatt nem jön át annyira. A többi blog viccesebb és könnyebben értelmezhető ilyen szempontból, mert kevésbé szokványos, hogy spanyol, vagy szláv kifejezéseket keversz a magyarba, már ha ilyen eszközhöz nyúlsz:)
Ha belegondolsz, abszolút szokatlan Magyarországon európai focival kapcsolatban olyan kifejezéseket használni, mint "coach", vagy "defense". Ne aggódj, nem komolyan tettem itt sem.

petergriffin 2010.06.01. 12:03:38

@Bedinger: jolvan ez teljesen korrekt, de azért ha már magadra vállaltad egy ilyen blog írását, elolvashatnád legalább a meccs utáni nyilatkozatokat. Abból azért elég sok lejön a meccsről, és jobban tudod tájékoztatni a közönséged. Viszont tényleg támadóan fogalmaztam, azért elnézésedet kérem.

Nem szeretek tippelgetni, majd inkább az Ausztrál meccs után. De nálam a mostani kezdő (az angolok ellen!!): Howard-Cherundolo-?????-????-Boca--Dempsey-Bradley-Clark-Donovan--Jose-Findley
azért így, hangsúlyozom, hogy az angolok ellen, mert itt nem támadhatunk ki, nyilván a kontrákra kell építenünk, és 100% hogy a közzépályán nem fogjuk birtokolni a labdát. Findley épp ezért lehet kezdő, mert playmaker. Továbbá ha vesztésre állunk a 2. félidőben akkor várom Torrest Clark helyére, és Holdent a végén Bradley helyére. Esetleg Dempsey majd felléphet 3. csatárnak, és Hercules meg jöhet Findley helyett a végén. Ha esetleg X-re, vagy győzelemre állunk, akkor a végefele egy Altidore-Goodson cserét simán kinézek a kapitányból. Bízzunk benne, hogy Gooch jól lesz a kezdésre. Nagyon kéne oda.

Bedinger · http://teamusa.blog.hu 2010.06.01. 12:50:27

@petergriffin: OK, semmi gond, csak nézőpont kérdése a dolog, mert ez egyrészt még csak a bemelegítés, másrészt meg szurkolói blog, vagyis nyugodtan írhattam volna, hogy "sárba tiportuk a törököket" meg hogy "már most látszik, senkinek sincs esélye ellenünk" - csak eddig nem estem át a ló túloldalára:D + csak a videót akartam kinyomni pár mondattal mellé, mert a gólok önmagukért beszélnek;)

Az angolok ellen kinézek Bradleyből egy "shocking" Feilhaberes középpályát és Dempseyt visszavont ékben, de valóban fasza lenne az általad felvázolt támadósor. A védelem meg kb. az utolsó edzésen áll majd össze:D

petergriffin 2010.06.01. 18:06:19

@Bedinger: feilhaber sztem nagyon kilőtte magát a törökök ellen. semmi bajom vele összeségében, de nem tartom sokra. a mexikó ellen lőtt kapásgóljának nagyon nagyon sokat köszönhet, anélkül nem biztos, hogy itt lenne.
süti beállítások módosítása