Az edzők különmeccsét egyértelműen Bradley nyerte. Capello 45 perc alatt két cserelehetőséget veszített azzal, hogy a teljesen gyökér Milnert, és a szintén rizikós Kinget kezdette. Ezzel már lépéselőnyben volt a Yanks, hiszen az angolok igazán csak a második félidőben érezték a játékot, de gólig akkor nem jutottak. Gyakorolhattuk a nyomás alatti játékot, és ez fekszik nekünk, hiszen fegyelmezettségben, koncentrálókészségben, intelligenciában bármely csapattal minimum felvesszük a versenyt.

Fontos megjegyezni, hogy a Team USA játéka, mentalitása teljesen egyedi. Hátterük egy olyan bajnokság, amely eleve több futballkultúrát egyesít, így nem csoda, hogy a válogatott is ötvözi az európai stílust és fegyelmezettséget, az amerikai profizmust és a latin játékosságot. Valószínűleg ez is az oka annak, hogy az amerikai csapat "legfavágóbb" játékosa sem képes olyan darabos mozgásra, mint Rooney, vagy Lampard - pedig ők sem ügyetlen srácok. Ez a mozgáskultúra is kell ám ehhez a melós játékhoz, hisz energiatakarékos és gyors. A tegnap bemutatott játék pedig legfőképpen abból állt, hogy játékosaink minél hamarabb felvegyék a szükséges védekező pozíciót.

Hogy mi lennénk Amerika Dél-Koreája? Bizonyos szempontból természetesen találó a hasonlat, de a mi csapatunk fegyvertára jóval szélesebb a demokratikusabb guminyuszikénál, játékosaink pedig jóval kevésbé droidok.

És nem törte a hátunkat a háló. Egy amerikai csapattal szemben, legyen szó bármilyen sportról, az a minimum elvárás, hogy a védekezést jól oldja meg. Mert azt egyszerűen meg lehet tanulni, és amit meg lehet, azt meg is tanulják fiaink. Más kérdés, hogy ezeknek a focin szocializálódott srácoknak már van futballagya és futballösztöne is, így a játék olvasása mellett jönnek a csellók - leginkább a labdaátvételkor és közvetlenül utána bemutatott testcseleik mennek élményszámba - a nagy labdák, és a gyors kontrák. És jönni fognak a nagy gólok is.

Hogy Green szerezte a gólunkat? Valóban, cserébe kifogta Jozy lövését, és ekkora helyzet nem adódott a másik kapu előtt.

A minimális célt teljesítettük, ponttal kezdtük meg a sorozatot. Bemutattuk kulturált és fegyelmezett játékunkat, bebizonyítottuk mindenkinek, hogy komolyan kell venni minket. Most pedig jöhetnek a győzelmek!

1 komment

Címkék: anglia összefoglaló csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://teamusa.blog.hu/api/trackback/id/tr802077357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.06.13. 12:22:54

Jó meccs volt! Bár veszítettem az iwiw vébés játékában (USA győzelemre fogadtam!), de tök jó ez a döntetlen is.
Posztírónak igaza van, nyomás alatt volt a Team, de mint tudjuk, teher alatt nő a pálma! :)
Green meg... LOL, LOL, GIGALOL!!! :DDD
süti beállítások módosítása