Ez Amerika!

2010.06.25. 12:10 Bedinger

A szerdai katartikus továbbjutásra és sportélményre egyszerűen nem tudok mit mondani, EZ AMERIKA! Landon Donovan igazi vezéregyéniség, az edzőnk meg egy kőkemény pókerjátékos, ahogyan az NST hasábján az már megfogalmazódott. Algéria ellen kikapartuk magunknak a gesztenyét, megszereztük azt, ami jár, pedig többen megpróbálták elvenni tőlünk - no, nem az ellenfelek.

A tornán először nem kaptunk gólt, pedig nem a megszokott védelemmel álltunk ki Algéria ellen. Gooch gyakorlatilag az eddig beszopott három gól mindegyikében benne volt, és noha továbbra is voltak bizonytalankodások a hátsó négyes helyezkedésében, az első két körben gólképtelen algírok a mi hálónkat sem tudták megzörgetni. Egyelőre úgy néz ki, mindegy, ki van hátul, az ellenfélnek lesznek helyzetei, ezért Tim Howard vállaira nagyobb teher hárul - ez most nem a kettős betonfalként védekező Team USA, legalábbis egyelőre nem.

A középpálya "doboza" ezúttal is csak az első félidőben maradt úgy, ahogyan kezdéshez felállt - a második játékrészben egyre kevesebb fedezetet, és egyre több csatárt használt Bob Bradley, aminek köszönhetően ugyan szétszakadt a pálya, és lehetőség nyílt kontrákra az ellenfél részéről is, de folyamatosan jöttek a mi helyzeteink is. Szerencsénk nem volt a rendes játékidőben, hiszen Dempsey-ék a kihagyhatatlant is kihagyták, bár ez jellemző Dempsey idei szezonjára - ezért sem kell most befejezőemberként erőltetni -, de a győztes gól kibrusztolásában benne volt.

Altidore is rengeteget melózott végig, hogy ne feledkezzünk meg róla, és holnap ismét afrikai védők gyűrűjében kell bozótharcolnia. Mert hogy a könnyebb ágra kerültünk, ami azt jelenti, hogy a szerbek szerencsétlenkedésének köszönhetően két tizenegyesgóllal a tizenhatba menetelő Ghánával csapunk össze szombat este, a győztes pedig az Uruguay-Dél-Korea meccs továbbjutóval randizik a négybe kerülésért - vagyis az érem karnyújtásnyira van egy ca. meglepetéscsapat számára. Négybe kerülni tehát továbbra sem lesz könnyű, de nem is lehetetlen. Ehhez először azonban a legjobb és egyben utolsó versenyben lévő afrikai alakulatot kell elgyepálni.

 

8 komment

Címkék: algéria csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://teamusa.blog.hu/api/trackback/id/tr232108430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1hurka 2010.06.25. 14:39:17

A Team USA számára most kezdődik igazán a VB, a csoport mecssek csak a bemelegítés volt. Nem lesz sétagalopp, igazi vért izzadós mecsseken de simán meg lehet a legjobb 4-be kerülés!
Mellesleg akik a Team USA-t kis meglepetés csapatként tartják számon azok annyira értenek a focihoz mint az MLSZ.
Jó hír hogy holnap hozzáértő bíró lesz, legalább nem kell megnemadott góltól tartani.

jani77 2010.06.25. 16:01:51

Én félek, hogy lesz meg nem adott gól, vagy jogtalan 11-es Ghánának, mert marketing szempontból akarnak afrikait a legjobb 8 közé, pedig mind egy rakás szar. Ghána 2 11-essel jutott ide. Szánalmas. Csomó embernek agyára ment ez a "milyen COOl dolog afrikai csapatnak szurkolni"!

Stoney Hill Billy 2010.06.25. 16:29:58

GO USA GO
nem rosszak a fekete fiúk, de mi jobban játsszuk a focit, fejben pedig verhetetlen a csapat!
gyerünk a 8-ba, aztán még tovább
FUCK YEEE

Stoney Hill Billy 2010.06.26. 10:13:36

Kár, hogy a hazai mez eléggé hajaz az mtk-éra, különben vennék egy Donovan-ost
süti beállítások módosítása